Herenvest, Kuiper Verzekeringen en Westland Adviesgroep richten arbodienst Arbo Werkt op en sluiten zich aan bij EVI

Herenvest, Kuiper Verzekeringen en Westland Adviesgroep slaan de handen ineen en richten samen de arbodienst Arbo Werkt op, een lokaal opererende arbodienstverlener met een landelijke dekking. De initiatiefnemers haken hiermee in op de groeiende tendens om de beheersing van risico’s op het terrein van sociale zekerheid verder naar voren te schuiven in de procesketen. Vanuit het inzicht dat voorkomen beter is dan genezen, focussen dienstverleners in toenemende mate op preventie en sturing op inzetbaarheid.

Herenvest, Kuiper Verzekeringen en Westland Adviesgroep zijn voor de lancering van Arbo Werkt een partnership aangegaan met EVI Facilities. EVI Facilities biedt complete facilitering en ontzorging bij de oprichting van een eigen uitvoerende organisatie voor preventie en re-integratie. De afgelopen maanden zijn gebruikt om het dienstenpakket van EVI volledig binnen Arbo Werkt te implementeren. Arbo Werkt en EVI Facilities blikken met trots terug op deze intensieve periode, die vandaag met de officiële oprichting is bezegeld.

Naast de ondernemer staan

Patrick Weertz (directeur Arbo Werkt): “Wij hebben de ambitie om met Arbo Werkt nadrukkelijk naast de ondernemer te staan bij de ontwikkeling, verfijning en uitvoering van beleid voor duurzame inzetbaarheid, preventie en re-integratie. Onze betrokken casemanagers begeleiden zieke werknemers tijdens re-integratie én treden op als deskundige adviseurs die de ondernemer bij de hand nemen en ontzorgen. We hebben het volste vertrouwen dat we in EVI Facilities de juiste businesspartner hebben gevonden om onze doelen te behalen”.

Toenemende interesse in plug & play concept

Gaston Merckelbagh (directeur Commercie & Innovatie binnen de EVI Groep): “Wij zijn vereerd dat Arbo Werkt heeft gekozen voor een samenwerking met EVI. Afgelopen halfjaar is er hard gewerkt om alle aspecten van een gecertificeerde arbodienst vakkundig in te richten. Arbo Werkt maakt onderdeel uit van de gecertificeerde eenheid van EVI Facilities B.V., die op steeds warmere belangstelling kan rekenen. We krijgen veel verzoeken om samen te werken, en niet alleen vanuit de assurantiebranche. Ons unieke plug & play concept wekt ook veel interesse bij accountancyorganisaties en grote werkgevers. Een mooie stimulans om onze groeiambities en het niveau van onze dienstverlening verder op te schroeven”.

Over EVI Facilities

EVI Facilities B.V. is onderdeel van de EVI Groep. EVI Facilities biedt een uitgebreid ‘white label’ franchisepakket voor arbodienstverlening. Franchisenemers kunnen hiermee binnen afzienbare tijd een eigen uitvoerende organisatie opzetten voor preventie, verzuim en re-integratie, inclusief certificering als arbodienst. Het dienstenpakket van EVI Facilities omvat onder meer CRA-gecertificeerde arbodienstverlening (inclusief bedrijfsarts en casemanagement), een ICT-systeem, een kwaliteitssysteem (ISO 9001 en 27001) voor informatiebeheer, een volledig ingericht werksysteem en trainingen. Daarnaast biedt de EVI Groep aanverwante specialistische ondersteuning waarmee franchisenemers eenvoudig hun dienstverlening kunnen uitbreiden. Dit is voor de assurantiebranche – met name volmachtbedrijven en assuradeurs – een interessant alternatief voor het bestaande marktaanbod. Naast de assurantiebranche richt EVI Facilities zich op accountants, brancheorganisaties en werkgevers met meer dan 5.000 werknemers in dienst.

Over de EVI Groep

De EVI Groep bestaat uit innovatieve, sterk op samenwerking gerichte bedrijven op het terrein van mens, werk en organisatie. Wij ondersteunen werkgevers en dienstverleners die een perfecte balans tussen deze drie factoren beschouwen als een voorwaarde voor optimale bedrijfsprestaties.

EVI staat voor Egberts en Valk Investments, een verwijzing naar oprichters Gerard Egberts en Pieter Valk. Zij investeren sinds 2007 in werkmaatschappijen en white label oplossingen op het terrein van mens en werk. Van risicobeheersing tot uitzenden en van vitaliteitsmanagement tot re-integratie: de EVI Groep heeft het in huis. Ú kiest wat u nodig heeft. Maar hoe die keuze ook uitvalt: onze focus ligt altijd op optimale samenwerking. Zodat we samen het voor uw organisatie best mogelijke resultaat realiseren. De EVI Groep behoort tot de top-5 uitvoerders van sociale zekerheid in Nederland.


Voor nadere informatie kun je terecht bij

Gaston Merckelbagh
Papland 4d, 4206 CL Gorinchem
gmerckelbagh@evigroep.nl
Telefoon: 06 20 75 45 13
www.evigroep.nl

Patrick Weertz
Gasthuislaan 10, 2691 AE ‘s-Gravenzande
patrickweertz@arbowerkt.nl
Telefoon: 06 48 80 85 19
www.arbowerkt.nl


Foto: achterste rij Marcel de Lange (KAM-coördinator en FG, EVI) en Daniëlle de Groot (Operationeel Directeur, EVI), voorste rij Gaston Merckelbagh (directeur Commercie & Innovatie, EVI) en Patrick Weertz (directeur Arbo Werkt)