Bijscholing voor bedrijfsartsen: RI&E-toetsing: bewaak de kwaliteit, vermijd de valkuilen

Door een wijziging van de certificeringseisen mogen veel arbokerndeskundigen sinds 1 juli 2022 nog maar een deel van de RI&E-toetsing verzorgen. Dit maakt het voor werkgevers en arbodiensten verleidelijk om de volledige toets te beleggen bij een generalist: de bedrijfsarts. Maar dat plaatst jou als bedrijfsarts voor een stevige uitdaging. Hoe bewaak je de kwaliteit van je advisering, hoe vermijd je de valkuilen?

EVI Kennisinstituut wijst je de weg

Tijdens deze interactieve training van circa 1 dagdeel (15.00-19.30 uur) wijst EVI Kennisinstituut je de weg bij deze uitdaging. Na afloop weet je hoe de nieuwe regelgeving in elkaar zit en ken je de kansen én de gevaren. Zo kun je als bedrijfsarts voor jezelf bepalen hoe jij wilt omgaan met verzoeken om RI&E’s te toetsen.

In deze training:
  • Context: de RI&E in de Arbowet
  • Veranderingen per 1 juli 2022: scopetoets en systeemtoets
  • Vereisten: volledig, betrouwbaar en actueel, verplichte verzuimanalyse
  • Jouw rol als bedrijfsarts: kansen en gevaren rond RI&E-toetsing
  • Kennis: grondoorzaken en basisrisicofactoren, standaard en verdiepende RI&E
  • Tips: je grenzen kennen, andere experts raadplegen, gaan en staan voor kwaliteit

Zie hier de uitnodiging voor meer informatie: Uitnodiging RI&E-toetsing bewaak de kwaliteit, vermijd de valkuilen